Despre_manierism

Fundatia Culturala Ilfoveanu & Badea va invita marti, 10 martie 2020, orele 18:00 la deschiderea oficială a expoziției artistului Cătălin Bălescu – "Manierismul ca stare".

Expozitia deschisa publicului pana la sfarsitul lunii aprilie 2020, isi propune recunoasterea valorilor romanesti, a personalitatilor care inregistreaza performante in cultura si care reprezinta cu excelenta Romania.

"Manierismul ca stare" reflectă cercetările lui Cătălin Bălescu și direcția stilistică în care autorul a evoluat, firesc, fără un program prestabilit. Considerând manierismul, prin opțiunea pentru citatul cultural, prin abordarea fragmentară a unor forme cu un conținut definit în alte epoci și în alt context, drept o constantă a secolului XX, Cătălin Bălescu afirmă că tot ceea ce s-a structurat și este definit ca postmodernism, nu este, în esență, decât o nouă formă de manifestare ciclică a manierismului.

Expozitia poate fi vizitata de luni pana vineri intre orele 10:00 – 19:00 si sambata intre orele 10:00-17:00, la sediul fundatiei din str Armand Calinescu, nr. 2, Pitesti.

Cătălin Bălescu
- 1981-1986 – Institutul de Arte Plastice “N. Grigorescu", București, Licența in Pictură
- 1971-1980 – Liceul de Artă, Deva - România.
- din 2003 Doctor in Arte Vizuale cu teza – Elemente de gramatică a imaginii vizuale artistice-Sintaxa imaginii.
- Din 2009, profesor la Universitatea Națională de Arte București, Departamentul de pictură;
- Din 2012 Rector al Universității Naționale de Arte din București;
- Multiple expoziții în țară și în strainătate.

Vino să vezi Cărturan, lungmetrajul de debut al lui Liviu Săndulescu, într-o proiecție specială în prezența regizorului, pe 16 decembrie, începând cu ora 18:30 la Fundatia Culturala Ilfoveanu & Badea în Pitești.

Prețul unui bilet este de 15 lei și poate fi achiziționat de la casa de bilete
 a fundatiei.

Viața lui Cărturan, un bărbat de 60 de ani, este dată peste cap când află că, din cauza unei boli incurabile despre care nu ştia nimic, mai are de trăit foarte puţin. Situaţia lui este cu atât mai complicată pentru că îl are în grijă pe nepotul său de 14 ani.
În timpul pe care îl mai are de trăit, bărbatul vrea să rezolve două lucruri foarte importante pentru el: găsirea unui loc cât mai bun în care nepotul lui să locuiască până cand va fi suficient de mare pentru a se descurca singur și organizarea unei pomeni pentru sufletul său, aşa cum se obişnuieste în zona din care provine, obicei ce îl va aduce pe Cărturan în conflict cu preotul comunei, care are o cu totul altă părere despre rânduiala creştină.
Când vede că lucrurile nu merg în directia bună, Cărturan realizează că este forţat să facă unele alegeri neaşteptate.

Filmul este produs de
Mandragora și distribuit în România de iadasarecasa.

Fundatia Culturala Ilfoveanu & Badea va asteapta la o lansare de carte inedita in care poemele Ancai Dionisie ne vor incanta sufletele pe notele de jazz din cadrul recitalului acustic sustinut de Walter Dionisie.

Evenimentul va avea loc pe 9 noiembrie de la ora 17:30.

Pretul biletului este de 20 lei.

Pentru mai multe detalii ne puteti contacta la nr. de tel.: 0799.707.577 sau 0799.504.078.

Miercuri, 23 octombrie 2019 incepand cu orele 18:00, Fundatia Culturala Ilfoveanu & Badea va gazdui un vernisaj inedit de sculptura semnat Mircea ROMAN.

Mircea Roman este unul dintre cei mai importanți sculptori români contemporani. Format la Cluj în anii ’80, Roman este renumit pentru lucrările sale iconice, distinctive prin personajele hibrid-umane, arhaice și totodată moderne, și prin tehnica sa specifică de lucru în lemn și bronz. A participat la Bienala de la Veneţia în 1995 şi a avut expoziţii personale la Riverside Studios în Londra, proiecte de instalaţii urbane pe râul Tamisa sau în curtea Muzeului Ţăranului Român. Lucrările sale au fost expuse în muzee şi galerii importante de la Bucureşti la Kobe, de la Londra la Perugia şi Bochum. Laureat al Trienalei de Sculptură de la Osaka precum şi a prestigiosului Premiu Delfina, la Londra, distins în 2000 cu Ordinul Serviciul Credincios de către Preşedintele României, în 2008 cu Medalia de aur a Uniunii Artiştilor Plastici din Chişinău si cu Premiul UAP Pentru Sculptură în 2017.

Va invitam sa vizitati aceasta expozitie in perioada 23 octombrie – 10 decembrie 2019, de luni pana vineri intre orele 10:00 – 19:00 si sambata intre orele 10:00 – 18:00.

Vă invităm joi, 4 aprilie 2019, de la ora 18:00, la expoziţia profesorilor din cadrul departamentului de fotografie si imagine dinamică ai Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti. Expoziţia va cuprinde atât fotografii, cât şi expuneri video.