Evenimente educative si culturale

Evenimente

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Concertul prezintă esența a 10 ani de însotire artistică într-o izolare voită, în vârf de munte, unde linia fină dintre muzică și poezie dispare, dând naștere revelației și ascensiunii spirituale.

Repertoriul este frumos colorat, conținând cântece proprii de pe albumele celor doi artiști, Walter Dionisie si Anca Dionisie, dar și cântece  ale unor artiști de valoare ai lumii.

"Chiar dacă fizic vom sta la o distanță de siguranță,  promitem  să ne apropiem  de sufletul fiecăruia dintre cei prezenți, prin muzică și vers, într-un concert de 10..."

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

 

Casa de licitații Vikart în colaborare cu Uniunea Artistilor Plastici din România şi Muzeul de Artă Cluj Napoca, organizeaza în perioada 2 – 20 septembrie 2020,  expoziţia – eveniment, dedicată maestrului Sorin Ilfoveanu, una dintre personalităţile marcante ale artei plastice româneşti.

Vor lua cuvântul: Sorin Ilfoveanu, Petru Lucaci - Preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din Romania, Vicepresedintele Consiliului Judetean, Vakar Istvan, Luciana Stanciu, director Casa Vikart, Adina Rențea – specialist de comunicare Vikart.

45 de lucrări, culoare și desen, în mare parte neexpuse public până acum, vor compune expoziția ”Ilfoveanu 2020”, un proiect - eveniment al Casei Vikart în parteneriat cu Uniunea Artiştilor Plastici din România, dedicat Zilei Europene a Patrimoniului și găzduit de trei dintre cele mai mari muzee de artă din România: Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Complexul Muzeal Naţional „Moldova” din Iaşi şi Muzeul Naţional Brukenthal.

Despre_manierism
Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Fundatia Culturala Ilfoveanu & Badea va invita marti, 10 martie 2020, orele 18:00 la deschiderea oficială a expoziției artistului Cătălin Bălescu – "Manierismul ca stare".

Expozitia deschisa publicului pana la sfarsitul lunii aprilie 2020, isi propune recunoasterea valorilor romanesti, a personalitatilor care inregistreaza performante in cultura si care reprezinta cu excelenta Romania.

"Manierismul ca stare" reflectă cercetările lui Cătălin Bălescu și direcția stilistică în care autorul a evoluat, firesc, fără un program prestabilit. Considerând manierismul, prin opțiunea pentru citatul cultural, prin abordarea fragmentară a unor forme cu un conținut definit în alte epoci și în alt context, drept o constantă a secolului XX, Cătălin Bălescu afirmă că tot ceea ce s-a structurat și este definit ca postmodernism, nu este, în esență, decât o nouă formă de manifestare ciclică a manierismului.

Expozitia poate fi vizitata de luni pana vineri intre orele 10:00 – 19:00 si sambata intre orele 10:00-17:00, la sediul fundatiei din str Armand Calinescu, nr. 2, Pitesti.

Cătălin Bălescu
- 1981-1986 – Institutul de Arte Plastice “N. Grigorescu", București, Licența in Pictură
- 1971-1980 – Liceul de Artă, Deva - România.
- din 2003 Doctor in Arte Vizuale cu teza – Elemente de gramatică a imaginii vizuale artistice-Sintaxa imaginii.
- Din 2009, profesor la Universitatea Națională de Arte București, Departamentul de pictură;
- Din 2012 Rector al Universității Naționale de Arte din București;
- Multiple expoziții în țară și în strainătate.

 

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Vino să vezi Cărturan, lungmetrajul de debut al lui Liviu Săndulescu, într-o proiecție specială în prezența regizorului, pe 16 decembrie, începând cu ora 18:30 la Fundatia Culturala Ilfoveanu & Badea în Pitești.

Prețul unui bilet este de 15 lei și poate fi achiziționat de la casa de bilete
 a fundatiei.

Viața lui Cărturan, un bărbat de 60 de ani, este dată peste cap când află că, din cauza unei boli incurabile despre care nu ştia nimic, mai are de trăit foarte puţin. Situaţia lui este cu atât mai complicată pentru că îl are în grijă pe nepotul său de 14 ani.
În timpul pe care îl mai are de trăit, bărbatul vrea să rezolve două lucruri foarte importante pentru el: găsirea unui loc cât mai bun în care nepotul lui să locuiască până cand va fi suficient de mare pentru a se descurca singur și organizarea unei pomeni pentru sufletul său, aşa cum se obişnuieste în zona din care provine, obicei ce îl va aduce pe Cărturan în conflict cu preotul comunei, care are o cu totul altă părere despre rânduiala creştină.
Când vede că lucrurile nu merg în directia bună, Cărturan realizează că este forţat să facă unele alegeri neaşteptate.

Filmul este produs de 
Mandragora și distribuit în România de iadasarecasa.

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Fundatia Culturala Ilfoveanu & Badea va asteapta la o lansare de carte inedita in care poemele Ancai Dionisie ne vor incanta sufletele pe notele de jazz din cadrul recitalului acustic sustinut de Walter Dionisie.

Evenimentul va avea loc pe 9 noiembrie de la ora 17:30.

Pretul biletului este de 20 lei.

Pentru mai multe detalii ne puteti contacta la nr. de tel.: 0799.707.577 sau 0799.504.078.

Search