Vino să vezi Cărturan, lungmetrajul de debut al lui Liviu Săndulescu, într-o proiecție specială în prezența regizorului, pe 16 decembrie, începând cu ora 18:30 la Fundatia Culturala Ilfoveanu & Badea în Pitești.

Prețul unui bilet este de 15 lei și poate fi achiziționat de la casa de bilete
 a fundatiei.

Viața lui Cărturan, un bărbat de 60 de ani, este dată peste cap când află că, din cauza unei boli incurabile despre care nu ştia nimic, mai are de trăit foarte puţin. Situaţia lui este cu atât mai complicată pentru că îl are în grijă pe nepotul său de 14 ani.
În timpul pe care îl mai are de trăit, bărbatul vrea să rezolve două lucruri foarte importante pentru el: găsirea unui loc cât mai bun în care nepotul lui să locuiască până cand va fi suficient de mare pentru a se descurca singur și organizarea unei pomeni pentru sufletul său, aşa cum se obişnuieste în zona din care provine, obicei ce îl va aduce pe Cărturan în conflict cu preotul comunei, care are o cu totul altă părere despre rânduiala creştină.
Când vede că lucrurile nu merg în directia bună, Cărturan realizează că este forţat să facă unele alegeri neaşteptate.

Filmul este produs de
Mandragora și distribuit în România de iadasarecasa.

Fundatia Culturala Ilfoveanu & Badea va asteapta la o lansare de carte inedita in care poemele Ancai Dionisie ne vor incanta sufletele pe notele de jazz din cadrul recitalului acustic sustinut de Walter Dionisie.

Evenimentul va avea loc pe 9 noiembrie de la ora 17:30.

Pretul biletului este de 20 lei.

Pentru mai multe detalii ne puteti contacta la nr. de tel.: 0799.707.577 sau 0799.504.078.

Miercuri, 23 octombrie 2019 incepand cu orele 18:00, Fundatia Culturala Ilfoveanu & Badea va gazdui un vernisaj inedit de sculptura semnat Mircea ROMAN.

Mircea Roman este unul dintre cei mai importanți sculptori români contemporani. Format la Cluj în anii ’80, Roman este renumit pentru lucrările sale iconice, distinctive prin personajele hibrid-umane, arhaice și totodată moderne, și prin tehnica sa specifică de lucru în lemn și bronz. A participat la Bienala de la Veneţia în 1995 şi a avut expoziţii personale la Riverside Studios în Londra, proiecte de instalaţii urbane pe râul Tamisa sau în curtea Muzeului Ţăranului Român. Lucrările sale au fost expuse în muzee şi galerii importante de la Bucureşti la Kobe, de la Londra la Perugia şi Bochum. Laureat al Trienalei de Sculptură de la Osaka precum şi a prestigiosului Premiu Delfina, la Londra, distins în 2000 cu Ordinul Serviciul Credincios de către Preşedintele României, în 2008 cu Medalia de aur a Uniunii Artiştilor Plastici din Chişinău si cu Premiul UAP Pentru Sculptură în 2017.

Va invitam sa vizitati aceasta expozitie in perioada 23 octombrie – 10 decembrie 2019, de luni pana vineri intre orele 10:00 – 19:00 si sambata intre orele 10:00 – 18:00.

Vă invităm joi, 4 aprilie 2019, de la ora 18:00, la expoziţia profesorilor din cadrul departamentului de fotografie si imagine dinamică ai Universităţii Naţionale de Arte Bucureşti. Expoziţia va cuprinde atât fotografii, cât şi expuneri video.

Fundaţia Culturală Ilfoveanu vă invită marţi, 26 martie, ora 19:00, alături de Walter şi Anca Dionisie care vor lansa albumul muzical ,, Roz".

"Albumul Roz e scris in 2018; are veselie, ritm, culoare, visare, intelepciune...viață.
Albumul Roz e o fereastra ce se vrea deschisa de fiecare om spre interiorul său, în vremurile destul de tulburi pe care le trăim pe Pământ. Roz este resursa de fericire cu care am fost lăsați pe lume, este un sâmbure plantat în sufletul fiecăruia, un sâmbure ce trebuie îngrijit și ținut în lumină mereu. Roz este o stare pe care vrem sa o împărtășim cu publicul nostru. Versurile cantecelor imi aparțin, muzica si orchestratiile apartin lui Walter Dionisie, iar trupa noastra se numeste 2 Lupi pentru ca si noi, Anca si Walter, traim undeva la munte, foarte apropiati de natura si dedicati familiei, evolutiei spirituale autentice, avand puterea uriasa de a accesa simplitatea in tot si în toate." Lupoaica (Anca Dionisie)

Pret bilet: 30 lei (biletele se pot achizitiona de la sediul Fundatiei Ilfoveanu-Str. Armand Calinescu, nr. 2).

Fundatia Culturala Ilfoveanu va invita pe 18 octombrie 2018, sa petrecem alaturi de Daniel Iancu si Costel Patrascan "O noapte umorasa". Un specatacol de muzica, umor si caricatura, prin care ironia fina, complexitatea temelor si lirismul textelor lui Daniel Iancu se impletesc perfect cu caricaturile lui Costel Patrascan, in care acesta surprinde teme ale societatii contemporane, precum: casatoria, politica, sistemul sanitar, etc.

Pret bilet: 35 lei

Biletele se pot achizitiona de la sediul Fundatiei Ilofveanu