ACSINTE.100

Începutul secolului 20 văzut prin ochii sergentului fotograf Costică Acsinte

În perioada 10 octombrie – 13 octombrie, publicul piteștean pasionat de istorie și fotografie va avea ocazia să viziteze expozițiile temporare ale fotografiilor din colecția Costică Acsinte, organizată la sediul Fundației Culturale Ilfoveanu (Strada Armand Călinescu nr.2), în cadrul proiectului ACSINTE.100.
Expoziția cuprinde 100 de fotografii semnate de Costică Acsinte cu scene de război, portrete de militari români și frânturi din viața de zi cu zi a orașului Slobozia de la începutul secolului 20 și va fi itinerată la Pitești, Slobozia, Iași, Constanța, Timișoara, Alba Iulia, Cluj-Napoca, și, în final, la începutul lunii decembrie, la București. Fotografii în format print și digital vor fi expuse într-un spațiu expozițional al cărui concept original îmbină elemente de multimedia cu lucrările fotografice semnate de Costică Acsinte.
ACSINTE. 100 este un proiect organizat de Asociația Culturală Control N și finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, în cadrul manifestărilor dedicate Centenarului.

Fotograful Costică Acsinte din Slobozia, sergent al Armatei Române și fotograf de război, revine în atenția publicului cu o colecție impresionantă și rară de fotografii de pe front. A fotografiat timp de 60 de ani, mai întâi pe front și apoi în Slobozia, unde avea propriul studio - Foto Splendid Acsinte. Fotografiile sale au devenit populare în ultimii ani prin eforturile de restaurare, digitizare și publicare ale Asociației Culturale Atelierele Albe, inițiatoarea proiectului Colecția Costică Acsinte, în colaborare cu Muzeul Județean Ialomița.