Vernisaj de sculptura Mircea ROMAN

Miercuri, 23 octombrie 2019 incepand cu orele 18:00, Fundatia Culturala Ilfoveanu & Badea va gazdui un vernisaj inedit de sculptura semnat Mircea ROMAN.

Mircea Roman este unul dintre cei mai importanți sculptori români contemporani. Format la Cluj în anii ’80, Roman este renumit pentru lucrările sale iconice, distinctive prin personajele hibrid-umane, arhaice și totodată moderne, și prin tehnica sa specifică de lucru în lemn și bronz. A participat la Bienala de la Veneţia în 1995 şi a avut expoziţii personale la Riverside Studios în Londra, proiecte de instalaţii urbane pe râul Tamisa sau în curtea Muzeului Ţăranului Român. Lucrările sale au fost expuse în muzee şi galerii importante de la Bucureşti la Kobe, de la Londra la Perugia şi Bochum. Laureat al Trienalei de Sculptură de la Osaka precum şi a prestigiosului Premiu Delfina, la Londra, distins în 2000 cu Ordinul Serviciul Credincios de către Preşedintele României, în 2008 cu Medalia de aur a Uniunii Artiştilor Plastici din Chişinău si cu Premiul UAP Pentru Sculptură în 2017.

Va invitam sa vizitati aceasta expozitie in perioada 23 octombrie – 10 decembrie 2019, de luni pana vineri intre orele 10:00 – 19:00 si sambata intre orele 10:00 – 18:00.