Artistul Catalin Balescu expune "Manierismul ca stare"

Fundatia Culturala Ilfoveanu & Badea va invita marti, 10 martie 2020, orele 18:00 la deschiderea oficială a expoziției artistului Cătălin Bălescu – "Manierismul ca stare".

Expozitia deschisa publicului pana la sfarsitul lunii aprilie 2020, isi propune recunoasterea valorilor romanesti, a personalitatilor care inregistreaza performante in cultura si care reprezinta cu excelenta Romania.

"Manierismul ca stare" reflectă cercetările lui Cătălin Bălescu și direcția stilistică în care autorul a evoluat, firesc, fără un program prestabilit. Considerând manierismul, prin opțiunea pentru citatul cultural, prin abordarea fragmentară a unor forme cu un conținut definit în alte epoci și în alt context, drept o constantă a secolului XX, Cătălin Bălescu afirmă că tot ceea ce s-a structurat și este definit ca postmodernism, nu este, în esență, decât o nouă formă de manifestare ciclică a manierismului.

Expozitia poate fi vizitata de luni pana vineri intre orele 10:00 – 19:00 si sambata intre orele 10:00-17:00, la sediul fundatiei din str Armand Calinescu, nr. 2, Pitesti.

Cătălin Bălescu
- 1981-1986 – Institutul de Arte Plastice “N. Grigorescu", București, Licența in Pictură
- 1971-1980 – Liceul de Artă, Deva - România.
- din 2003 Doctor in Arte Vizuale cu teza – Elemente de gramatică a imaginii vizuale artistice-Sintaxa imaginii.
- Din 2009, profesor la Universitatea Națională de Arte București, Departamentul de pictură;
- Din 2012 Rector al Universității Naționale de Arte din București;
- Multiple expoziții în țară și în strainătate.