Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea lansează programul de rezidențe creative: ArtsFoundation. Sub acest program, frundatia își propune să susțină inovația în toate domeniile creative: Prima oprire : Teatrul.

În acest moment, societatea românească își revine dintr-un context pandemic care a forțat niște schimbări sociale fundamentale, în care interacțiunea umană a fost adaptată și transformată. Tehnologia a jucat un rol important, însă acum este necesară, mai mult ca oricând, facilitarea reconexiunii fizice între oameni. Plecând de la această premiză, putem conclude că nici arta nu va fi experimentată și consumată în formele sale clasice, fiind nevoie de un efort creativ de a revitaliza interesul publicului.

În cadrul proiectului ArtsFoundation, Fundația își dorește să susțină dramaturgia contemporană precum și creația de spectacole de teatru site-specific. Programul se extinde pe mai multe luni și include o perioadă de rezidențe creative, una de producție a spectacolului de teatru selectat, realizarea unor vizionări cu artiști colaboratori ai spațiului Fundației, precum și prezentarea publică a spectacolului rezultat în cadrul rezidenței la sediul Fundației Culturale Ilfoveanu & Badea , (septembrie-octombrie -noiembrie).

Rezidenții selectați vor beneficia de îndrumarea membrilor juriului format din: Ana Agopian - scenarist , Mihai Ignat- dramaturg, Ștefan Caraman - dramaturg și Iulia Grigoriu – regizor. Rezidențele se adresează tinerilor dramaturgi cu vârstă până în 35 de ani . Proiectul „ArtsFoundation” permite depunerea unei aplicații colective, în cazul în care există un concept comun, acest lucru trebuind menționat în mesajul de înscriere.

Toți cei trei câștigători vor primi un onorariu pentru perioada de creație ( 2000 de RON / fiecare rezident) iar spectacolul câștigător va primi un onorariu suplimentar ( 3000 de RON ). Cazarea participanților în Pitești va fi asigurată de organizatori. Aplicațiile se vor trimite pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. până în dată de 28 iulie 2022, ora 23:59. Anunțarea rezulatelor, după selecția juriului, se va face pe data de 10 August.

Aplicația va cuprinde CV-ul și un material text: o scenă dintr-o piesă de teatru, un fragment de narațiune cu dialog, un scenariu de scurtmetraj sau orice altă lucrare reprezentativă. Lungimea maximă a textului este de cinci pagini

Calendarul întregului proiect cuprinde următoarele etape: 14 iulie- 28 iulie – trimiterea aplicatiilor, 29 iulie - 10 august - deliberarea juriului și anunțarea celor trei câștigători; 11 august - 11 septembrie – Cei trei dramaturgi vor scrie piesele; 15 septembrie - Deliberarea finală și alegerea textului câștigător; 16 septembrie– Începerea producției spectacolului de teatru; Octombrie – Noiembrie –  va fii programată premiera spectacolului

Proiect co-finanțat de Administratia Fondului Cultural National

Parteneri instituționali: Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, București, Facultatea de Teatru si Film din cadrul Univeristatii Babes – Bolyai, Cluj – Napoca și Liceul de Artă „Dinu Lipatti”, Pitești

Parteneri media locali : Universul Argeșean, GHERILA, Imapct de Arges

Parteneri media nationali: Radio România Cultural, Urban.ro.