Expoziţie permanentă

Ce au în comun muscelele Câmpulungului, chipul bunicii, strada Rahovei şi Liceul Brătianu? Amintiri cheie ce vor deschide Piteştiului şansa unui demers cultural unic – Galeria de artă cu expoziţia permanentă Sorin Ilfoveanu

După ce artistul a aşezat  în faţa publicurilor sale, zeci de ani, vernisaje, expoziţii, albume de artă cu opera completă, ne provoacă şi ne obligă prin valoarea gestului său la responsabilizare prin educaţie estetică. Piteştiul şi Argeşul au primit o valoroasă moştenire.

Ilfoveanu este original prin linia desenului şi simbolistica bizantină, ascetică, fascinantă prin aura de sacralitate creştină şi păgână, bizară, plină de taine, care propune o lume a fantasticului, cu simboluri ancestrale, în altoi cu palul ocrului şi tuşele care ivesc aproape dureros şi albastrul şi roşul.

Colecţia Ilfoveanu se adresează în primul rând cunoscătorilor de artă dar şi iubitorilor de artă. Experţi sau începători, colecţionari sau doar privitori, toţi sunt invitaţi în spaţiul personal al maestrului Ilfoveanu.

Levant

Desene pe hârtie patinată

Saturnalii, o enumerare a ciclurilor expuse

Un spaţiu generos al Galeriei Ilfoveanu are accente de sacralitate graţie îmbinării, dincolo de comparaţii, a lucrărilor Anei Ruxandra, a lui Adrian şi Nicu Ilfoveanu, cuprinzând trasee artistice inovatoare, insolite şi promiţătoare de delicii estetice – cei 4 artişti creează o dinastie a fantasticului, într-o tipologie vecină marilor expoziţii europene, alăturându-şi in mod inedit pentru prima oară cele patru stiluri şi tehnici proprii.
© Fundaţia Culturală Ilfoveanu, All Rights Reserved.