pictură şi desen

Sorin Ilfoveanu

Simbolistică inconfundabilă, criptată în semne primitive, din matricea subconştientă, de moştenire arhaică, ridicată în vibraţie profundă de modelul icoanei bizantine. Desen şi pictură într-o libertate de expresie mistuitoare prin sugestie şi transfer de mistic.

Îşi descoperă originalitatea stilului, sub îndrumarea lui Corneliu Baba,  devine membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, are zeci de expoziţii personale şi expoziţii de grup pe toate continentele, este invitat permanent al festivalurilor şi simpozioanelor de artă de prestigiu de pe tot mapamondul. Organizează în 1970, împreună cu Virgil Poleac, Muzeul de Artă din Piteşti, în 1974, alături de Dan Broscauţeanu şi Ştefan Câlţia pictează frescele Teatrului "Al. Davilla" din Piteşti, iar în 1975 fondează filiala Piteşti a Uniunii Artiştilor Plastici.  

Organizează anual, pentru tinerii pictori români, tabăra de pictură de la vila “Florica” din Ştefăneşti, Argeş. Are şi experiență de profesor, în anii 90 este chemat iniţial ca Şef al catedrei de pictură, apoi devine Decan al Facultății de Arte Plastice şi în 2000, Rector al Universității Naționale de Arte din Bucureşti. Premiat şi onorat cu zeci de distincţii, printre care, Premiul Academiei Române pentru Pictură, Marele Premiu  al Uniunii Artiştilor Plastici, Premiul Prometheus pentru Opera Omnia, Ordinul Național - Serviciul Credincios în Grad de Mare Ofițer. În casa  atelier personală, achiziţionată în anii 80 la Rădeşti – Argeş este gazdă şi exponent al curentului cultural Rădeşti, fenomen ce adună în Argeş, în seri de creaţie şi cultură, pictori, sculptori, scriitori români de elită.

Search