Open-space – magazin de artă

Structura funcţională

Pentru că arta are în primul rând o valoare socială, relaţiile dezvoltate în jurul pieselor expuse în galerii sunt preţioase şi creative, aşa încât tinerii, artiştii, iubitorii de artă, vor fi provocaţi la dialog şi empatie. Pentru ca întâlnirile să fie dorite şi plăcute, aducem estetica contemporană, workshop-urile, evenimentele, expoziţiile în spaţii neconvenţionale, demonstraţiile de creaţie într-un spaţiu prietenos, cu ceai şi cafea, reviste şi cărţi de artă, printre gazde atente şi primitoare.

În spațiul galeriilor este legitimă prezenţa unui magazin de artă, aşa încât există şi oferta profesionistă a unor piese unicat, obiecte de artă sau derivate.

Ateliere de lucru, cursuri şi evenimente culturale

Fundaţia Culturală Ilfoveanu are un calendar incintant, deschide uşa artei vizuale, cursuri de artă fotografică, artă decorativă şi artă plastică pentru copii, tineri şi adulţi, laboratoare de artizanat dar şi de media şi comunicare. Îşi asumă însă şi vecinătatea teatrului, a poeziei, muzicii şi dansului, prin ateliere şi seri culturale, concerte şi recitaluri, lansări de carte şi vernisaje de pictură, în care participanții se vor relaxa şi comunica, se vor exprima prin artă, contribuind la dezvoltarea unui spaţiu cultural original şi dezirabil.

Expoziţii temporare

Galeriile cu expoziţii temporare vor fi spaţii dedicate artei contemporane, de la grafică, pictură şi sculptură la artă fotografică, video, instalaţii şi proiecte experimentale, realizate de generaţia consacrată sau de noua generaţie de artişti inovatori. Vor fi de asemenea generatoare de comunicare între creatori şi publicuri. Îşi propun să ateste încă o agora pentru industriile creative şi culturale. Pentru că sunt spaţii de întâlnire valoaroasă a ideilor şi artiştilor, a criticilor şi curatorilor, vor echilibra premiera unor expuneri cu validarea lucrărilor relevante din arta românească. Scopul final este crearea parteneriatelor şi colaborărilor cu marile galerii naţionale şi internaţionale pentru promovarea artei contemporane româneşti.
© Fundaţia Culturală Ilfoveanu, All Rights Reserved.