fotografie

Nicu Ilfoveanu

Lucrările sale sunt caracterizate de jocul neaşteptat şi imprevizibil dintre personal şi documentar, dintre sublim şi trivial, dintre evident şi ascuns.

Activează în domenii precum fotografia, filmul şi publicaţiile fotografice, este creditat cu o poziţie specială în cadrul fotografiei româneşti contemporane. A absolvit Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, unde în prezent predă fotografia. Este integrat în circuitul cultural european, activitatea sa recentă include expoziţii individuale in cadrul Mois de la Photo du Grand Paris 2017 (Valerica Bienheureux), la Uqbar Project Space Berlin (Series. Multiples, Realisms), Galeria Arsenal, Poznan (Prezentul Greşit), precum şi participări la expoziţii de grup, cum ar fi The Factory of Facts, Salonul de proiecte, Bucuresti; Vision of a Nation, Fotogalleriet Oslo; The Forgotten Pioneer Movement, District K&K – Berlin; Centrul de reflecţie pentru istorii suspendate. O încercare, din cadrul celei de-a 55-a Expoziţii de Artă Internaţională – Bienala de la Veneţia (2013). Carti de fotografie publicate: SteamPunk Autochrome, Petite Histoire, ELECTRO +, Găsiţi şi pierduţi, Serii. Multiplii. Realisme.

© Fundaţia Culturală Ilfoveanu, All Rights Reserved.