Aparitii in presa scrisa si audio-vizuala

Mass Media

O lecție pentru cei din administrație! Proiect inedit în Pitești pus în aplicare de omul de afaceri Gheorghe Badea

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Pitești există numeroase instituții de cultură, vizibile sunt doar 2 – 3,  cum ar fi Biblioteca Județeană ,,Dinicu Golescu” Argeș, a cărei activitate, am putea spune că, este una chiar intensă,  Filarmonica Pitești și Muzeul Județean. Restul instituțiilor de cultură din Pitești sunt doar consumatoare de fonduri, resimțindu-se astfel o lipsă acută a acestui segment.

Însă, îmbucurător este faptul că se mai găsesc și oameni care cu adevărat vor să lase ceva în urma lor, asta chiar dacă nu fac parte din administrație.

Așa se face că, ieri, omul de afaceri Gheorghe Badea, managerul Grupului Industrial Componente din Piteşti a deschis oficial împreună cu pictorul Sorin Ilfoveanu un obiectiv cultural de interes pentru piteșteni, fiind un proiect cultural unic, născut dintr-o prietenie de o viaţă dintre un mare artist, pictorul Sorin Ilfoveanu, şi omul de afaceri Gheorghe Badea.  Este vorba de Galeria de Artă Ilfoveanu, ce funcționează în vechea clădire a Băii Comunale, care, a fost modernizată și va pune la dispoziția piteștenilor o locație unde  vor funcționa un magazin de artă, o cafenea, ateliere de lucru, cursuri, evenimente culturale și expoziții temporare.

,, În primul rând, totul se datorează maestrului Sorin Ilfoveanu, pe care îl felicit. Această poveste a început cu zeci de ani în urmă, iar, acum 17-18 ani, maestrul s-a confesat la un pahar de vorbă, că ar dori să își doneze o parte din opera sa orașului pe care l-a îndrăgit. Am luat o parte din acea sămânță aruncată de dânsu, iar, la 3-4 ani tot reapărea. Ne întrebam cu se va materializa și tot frământând am  ajuns la hotărârea (...) să se nască Fundația Ilfoveanu. Imediat am trecut la Galeria de Artă, care împreună cu cele două familii s-a creat acest obiectiv.

Şi oamenii de afaceri clădesc, construiesc ceva serios, începând de la fabrici, uzine, business-uri în construcţii, servicii, energie şi alte domenii. Dacă le fac cu patos, cu dragoste, cu pricepere e tot o operă de artă care concurează cu cele bune ale profesioniştilor din domeniu. Încă din tinereţe eram convins că de-a lungul seminţiei umane istoria a demonstrat de la Babilon, Egipt, greci, romani, chinezi că marile popoare au dăinuit şi au rămas, în primul rând, prin cultură şi spirit. Partea materială a dispărut şi dispare….”, a declarat omul de afaceri Gheorghe Badea.

Galeria de Artă Ilfoveanu cuprinde 140 de lucrări semnate de pictorul Sorin Ilfoveanu și de soția sa. Mai mult, colecția va mai cuprinde și 23 de sculpturi ale lui Adrian Ilfoveanu și lucrări de artă fotografică semnate de Nicu Ilfoveanu. Galeria de Artă Ilfoveanu va fi un spațiu cultural interactiv, aici defășurându-se și ateliere de lucru pentru copii (pictură, sculptură, fotografie, media), vor fi promovaţi pictori consacraţi, precum şi studenţi de la Arte.

Sursa: http://www.financiarpress.ro

Stiri TV

Search