Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea

Presă

Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea este recunoscută pentru angajamentul său în promovarea artei și culturii. Cu o istorie bogată și o prezență activă în presa de specialitate, fundația își propune să inspire și să educe publicul prin diverse proiecte și expoziții. Prin colaborări cu artiști și instituții culturale, Fundația Ilfoveanu & Badea contribuie la îmbogățirea peisajului artistic și oferă o platformă pentru dialogul cultural.

Presa

Apariții Publice

53 de elevi de la Răteşti şi Căteasca, participanţii primei zile a Proiectului ŞCOALA DE ARTĂ, care are loc la Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea. 

Cursurile susținute:

  • Cursuri de Grafică
  • Cursuri de Canto
  • Cursuri de Pian 
  • Cursuri de Teatru 
  • Cursuri de Pictură pe ceramică
  • Cursuri de Scriere Creativă și Storytelling 
fudatia-ilfoveanu-scoala-de-arta-11

Pictorul Sorin Ilfoveanu este invitatul Cristinei Stănciulescu la GÂNDURI BUNE. În prima parte a interviului exclusiv (publicat în premieră pe canalul YouTube al GÂNDUL), artistul vorbește despre momentul în care a decis să-și ia o casă în Rudești și relația sa specială cu locul.

Pictorul Sorin Ilfoveanu este invitatul Cristinei Stănciulescu la GÂNDURI BUNE. În a doua parte a interviului exclusiv (publicat în premieră pe canalul YouTube al GÂNDUL), artistul vorbește despre începuturile sale ca pictor și călătoriile peste hotare, unde s-a îndrăgostit de anumite orașe-simbol ale lumii.

Pictorul Sorin Ilfoveanu este invitatul Cristinei Stănciulescu la GÂNDURI BUNE. În a treia parte a interviului exclusiv (publicat în premieră pe canalul YouTube al GÂNDUL), artistul vorbește despre prietenul și colegul său de breaslă, Ștefan Câlția, invitat de asemenea la GÂNDURI BUNE, dar și despre faptul că pictorii români nu sunt foarte bine vânduți, deoarece în România nu există manageri de artă.

Pictorul Sorin Ilfoveanu este invitatul Cristinei Stănciulescu la GÂNDURI BUNE. În a patra parte a interviului exclusiv (publicat în premieră pe canalul YouTube al GÂNDUL), artistul vorbește despre meseria de pictor și singurătatea care o însoțește, de cele mai multe ori.

Pictorul Sorin Ilfoveanu este invitatul Cristinei Stănciulescu la GÂNDURI BUNE. În a cincea parte a interviului exclusiv (publicat în premieră pe canalul YouTube al GÂNDUL), artistul vorbește despre cei care îi cumpără lucrările și prietenia care se lega înainte de 1990 între pictor și cumpărător.

Pictorul Sorin Ilfoveanu este invitatul Cristinei Stănciulescu la GÂNDURI BUNE. În a șasea parte a interviului exclusiv (publicat în premieră pe canalul YouTube al GÂNDUL), artistul vorbește despre fundația deschisă alături de un bun prieten și relația sau cu Bucureștiul, în care, deși are o casă, nu se simte ca… acasă.

În interviul „România, te iubesc!”, avem șansa să pătrundem în lumea artistică și în sufletul pictorului Sorin Ilfoveanu. Acest maestru al culorilor ne împărtășește nu doar operele sale, ci și pasiunea sa arzătoare pentru România. Prin ochii săi de artist, descoperim o Românie plină de culoare, de tradiție și de emoție.

Fundatia Ilfoveanu & Badea

Într-o deschidere spectaculoasă în cadrul emisiunii „La zi” de la TVRI, avem onoarea să pătrundem în universul artistic. Cu multe emotii am fost martorii anunțului captivant al înființării Fundației Culturale Ilfoveanu & Badea. Nu ratați această experiență remarcabilă a universului lumii artistice.

Dezvaluirea

Sculptorul Adrian Ilfoveanu, autorul primei expoziții personale de sculptură în aer liber din România, creatorul statuetei pentru Premiile Gopo, care are sculpturi din seria ”Păsări” expuse în spații publice din București, este un artist complet și complex, permanenta ”ardere” lăuntrică fiind materializată în creații spectaculoase, cu o simbolistică impresionantă.

În atelierul sculptorului Adrian Ilfoveanu, creatorul statuetei Gopo.

„Noi ca oameni nu suntem perfecți. Nu are rost să fac un lucru cu pretenția de perfecțiune”