Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea

Școala de artă

Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea și Fundația Globalworth lansează proiectul ,,Școala de Artă

Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea demarează împreună cu  Fundația Globalworth, un amplu program educațional destinat copiilor din mediul rural argeșean, în perioada 15 Aprilie – 15 Iunie 2024.

Scoala de Arta

Obiectivul nostru

Prin acest proiect, Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea iși propune să promoveze arta și educația prin artă în rândul tinerilor, într-un spațiu care să-i inspire, să le cultive potențialul artistic și abilitățile de comunicare prin ateliere gratuite de teatru, muzică, arte vizuale, scriere creativă și storytelling.

Cu sprijinul Fundației Globalworth, se va crea astfel contextul prin care aceștia să aibă acces la produse culturale de foarte bună calitate, fiind implicați direct într-un program complex de pregătire artistică alături de traineri și mentori experimentați – actori, antrenori de voce, scriitori și artiști vizuali.

Proiectul aduce în atenția copiilor și părinților, domenii artistice de interes  și oferă  cadrul necesar pregătirii lor artistice, pentru a produce ulterior reacții în comunitățile din care fac parte. Prin participarea la proiect, copiii și tinerii se vor putea autoanaliza și autoevalua în raport cu scara valorilor culturale. Credem cu tărie că educația prin artă este un mijloc natural de învățare în evoluția personală. Promovarea valorilor și a disciplinelor intelectuale sunt esențiale pentru progresul emoțional și social.

Beneficiarii direcți sunt 103 elevi și 20 de profesori din învățământul gimnazial al județului Argeș, care pe o perioadă de 2 luni vor participa gratuit la o serie de cursuri și ateliere din sfera artistică.

Cursurile desfășurate în perioada
15 Aprilie - 15 Iunie

Echipa Scoala de Arta

Echipa de proiect - Școala de Artă:

Iulia Dumitru si Constantin Cotimanis – actori

Anca Diana Giura – artist plastic

Magda Grigore – scriitor/profesor

Malvine Mocenco – restaurator

Ioana Ungureanu – profesor pian

Marius Bălan – solist muzică ușoară

Magda Sandulescu – Coordonator Comunicare

Echipa Scoala de Arta

Proiect susținut de Fundația Globalworth

Parteneri

Parteneri instituționali: Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Argeş, Cotimanis Art Academy, Scoala Gimnaziala ,,Gheorghe I.I.C. Bratianu” Rătești, Școala Gimnazială Căteasca, Școala Gimnazială ,,Ion Iorgulescu”  Mihăești, Școala Gimnazială Mușătești.

Parteneri media locali: Universul Argeșean, GHERILA

Parteneri media nationali: Radio Romania Cultural , TVR Craiova, Curatorial.ro

Galerie Foto